اخبار موسیقیمصاحبهموسیقی ایران

ویدیو مصاحبه با اکبر آزاد

رسانه خبری تحلیلی کاکو موزیک به نقل از کاکو موزیک: آرش نصیری: برای آغاز گفت‌وگو با جناب اکبر آزاد برگشتیم به بیش از پنج دهه قبل، به زمانی که از دریای ملودی‌های شیرین و مرد‌می‌ ذهنش، برای خوانندگان مرد‌می ‌آن زمان ترانه‌های شنیدنی ‌می‌ساخت. این ماجرا بر‌می‌گردد به پانزده- شانزده سالگی‌اش و جالب آن که حالا، بعد از گذشتِ نیم قرن، هنوز آن ترانه‌ها را با ظرافت‌هایش به یاد دارد و ‌می‌خواند. این موضوع عجیبی نیست؛ استاد این ترانه‌ها و ملودی‌ها را زیسته است.«اکبر آزاد»‌ خیلی زود معروف شد و قبل از انقلاب با بسیاری از خوانندگان مشهور آن زمان کار کرد و از همان موقع تا همیشه به حرمت کلمه وفادار ماند. نوجوان مستعدی که شهودی ترانه ‌می‌گفت و ملودی ‌می‌ساخت و دانش‌آموختگان موسیقی را به وجد ‌می‌آورد، همیشه اهل مطالعه حرفه‌ای شعر و ادبیات ماند و بعدتر، وقتی با  ترانه «تمام بغض قناری‌ها» دوباره آغاز کرد، کلماتش همچنان صمیمی ‌بودند، اما کم‌کم، بنابر ظرفیت‌های ملودی‌ها، فاخرتر شدند و با ترانه‌ها و آلبوم‌های دیگر، همواره سبک و سیاقِ ترانه‌ها و ملودی‌هایش را حفظ کرد. سیل سبک شدن کلام در ترانه‌های این روزگار هم، او را از خوب و اصیل نوشتن بازنداشت، حتی اگر به قیمت کمرنگ شدن‌اش تمام شده باشد.

این ترانه‌سُرا، صدای خوش و قدرتمندی دارد و همه ملودی‌هایش را با آواز ‌می‌خواند و جالب آنکه این صدا و قدرت خوانندگی را از همان جوانی کشف کرده بود؛ اما خواننده نشد؛ خواندن را دوست داشت و دغدغه خواننده شدن نداشت (بگذریم که حالا پشیمان شده است یا نه). او مرام مردان اصیل قدیم را حفظ کرده و این در لحن و رفتارش هم‌چنان مشخص است؛ مردی رشید با قلب یک پرنده‌ی لطیف.

با این ترانه‌سرا و آهنگساز پیشکسوت درباره اغلب آثار درخشانش صحبت کرده‌ایم و البته از «اون روزگار کودکی فصل کبوتر» شروع کردیم و از «بغض» و «آی آدمای مهربون» و «آسیمه سر» و «کشته رضا به رضای تو شد» و … گفتیم و رسیدیم به جایی که استاد، فصل کبوتر را خواند. همان که می‌گوید: « دستای خاکی و نجیب کوچولو کو/جای کبود ترکه های آلبالو کو…». کتاب مجموعه ترانه‌هایش؛ بغض قناری ها هم روی میز بین ما بود.

درخواست حذف خبر:

«مجله اینترنتی کاکو موزیک» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت musicema.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رسانه خبری تحلیلی کاکو موزیک به نقل از کاکو موزیک:» بوده و سایت «کاکو موزیک» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه در مورد انتشار این خبر انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد خبر را به همراه موضوع به آدرس ایمیل report@kako-music.ir ارسال فرمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «کاکو موزیک» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

به این خبر امتیاز دهید

User Rating: 4.17 ( 12 votes)

سجاد معصومی جانی آبادی

سجاد معصومی جانی آبادی، متولد دهه هفتاد در استان فارس است. وی مدیر مسئول و بنیان گذار رسانه موسیقی کاکو موزیک، مجله اینترنتی موسیقی کاکو موزیک، خبرگزاری کاکو نیوز، طراحی سایت و گرافیک کاکو دیزاین و آکادمی نخل می باشد. همیشه اون تغییری باش که میخوایی تو دنیا ببینی...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا